Schoolkamp ‘Beleef de steentijd’

Swifterkamp is een prehistorisch dorp dat is nagebouwd op een manier zoals men dacht dat het geweest zal zijn in de prehistorie (rond 4000 tot 6000 jaar geleden).
Er staan 2 boerderijen, een paar kleinere gebouwtjes, een jagershut, maar er is ook een speelveld, een vuurplaats, goed zwemwater, boomstamkano’s en nog meer dingen die zorgen dat een paar dagen op kamp in de prehistorie een leerzame en ook heel leuke ervaring is!

Schoolkampen duren 2,5 dag en vinden plaats van maandag 10.00 uur t/m woensdag 11.00 uur of van woensdag 14.00 uur t/m vrijdag 14.00 uur. Tijdens dit kamp is er altijd een begeleider van ons aanwezig die de programmaonderdelen uitlegt. Het programma bestaat uit 4 onderdelen. Dit betekent dat er 4 groepjes gemaakt worden die elk begeleid worden door een begeleider van school (meestal een ouder of leerkracht). Zowel in de ochtend als in de middag is er een ronde waarin de programmaonderdelen worden uitgevoerd. De programmaonderdelen zijn dusdanig samengesteld zodat de kinderen een goed beeld krijgen van het leven in de prehistorie. De volgende onderdelen zijn verwerkt in het programma: 

  • Natuurbelevingswandeling door het naastgelegen Natuurpark Lelystad
  • Graan malen, vuren stoken en een snorrebot maken (prehistorisch communicatiemiddel en tevens een leuk souvenir om mee naar huis te nemen)
  • Hout sprokkelen in het bos voor alle vuren, inclusief het kookvuur
  • Lunch of diner bereiden op prehistorische wijze

Naast de programmaonderdelen is er voldoende vrije tijd om zelf in te delen met sport en spel of door in het aanwezige meertje te zwemmen en te kanoën in houten boomstamkano’s. De ingrediënten voor alle maaltijden zijn inbegrepen. Thee wordt ter plekke gemaakt door zelf kruiden uit de tuin te plukken en voor de begeleiders is eventueel koffie aanwezig. Op het kampvuur, dat bij slecht weer ook onder een dak gestookt kan worden, wordt het eten bereid. 

Er wordt op strozakken geslapen in 2 boerderijen. Eigen kussens en slaapzakken dienen zelf meegenomen te worden. 

Natuurlijk is er ook modern sanitair aanwezig, inclusief douches en een overdekte spoelruimte met stromend (warm)water.

Swifterkamp ligt naast Natuurpark Lelystad, waar allerlei bijzondere en dieren leven. Leuk om eventueel ook even te kijken. 

Deze locatie is vooral geschikt voor kinderen van groep 6 t/m 8 van de basisschool en de eerste klassen van het voortgezet onderwijs.

Voor vragen en meer info 0320-416136 of mail naar boekingen@swifterkamp.nl