Evenementen

Living History Day
Iedere derde zondag van september organiseert Swifterkamp een dag om het publiek de geschiedenis te laten herleven door middel van activiteiten, acts en optredens van zowel Swifterkamp-vrijwilligers als vele historische (re-enactment) groepen. Deze dag is gratis te bezoeken. Houd onze website en social media kanalen in de gaten voor de datum en verdere informatie over dit evenement.

Terug in de tijd tijdens de
Living History Day zondag 17 september
2023

Maak een reis door de tijd van de jager-verzamelaars uit de midden steentijd langs de ijzertijd door naar de Romeinen en verwonder je bij de Viking. Het kan op zondag 17 september van 11 tot 16 uur bij Archeologisch Openluchtmuseum Swifterkamp.

Hoe zouden de mensen van geleefd hebben in de verschillende perioden van de (pre)historie? Kleding, heel normaal voor ons maar hoe maak je dat en waarvan maak je dat? Van wol, katoen, linnen of van leer? Maak een reis door de tijd en kom Romeinen tegen die kleding van textiel hebben met prachtige kleuren, of loop een jager-verzamelaar tegen het lijf. Die draagt leer, maar waarom?

Kom luisteren naar de verhalen verteller en laat je meesleuren naar een wereld vol fantasie en mythes. Van alles is er te doen, doe onze speurtocht, zo kom je van alles te weten over vervlogen tijden.

Living History Day, zondag 17 september van 11 tot 16 uur, Archeologisch Openluchtmuseum Swifterkamp. Parkeren op de parkeerplaats van Natuurpark Lelystad. Entree is gratis, een bijdrage zeer welkom.