Homepage
foto's Stichting Prehistorische Nederzetting Flevoland (SPNF)

Living History Day

De Living History Day van het Swifterkamp is een boeiend en leuk jaarlijks evenement waarbij op het terrein van het Swifterkamp allerlei groepen en personen worden uitgenodigd die een markant beeld van de geschiedenis uitbeelden.

Over de jaren heen hebben wij daarmee Vikingen mogen verwelkomen, middeleeuwse edelsmeden, mandenvlechters, een leerlooier, jager/verzamelaars, historische kookgenootschappen... maar ook veel voor kinderen leuke historische zaken zoals echte ouderwetse vertellers met spannende verhalen aan het kampvuur, of plekken waar je prehistorische muziekinstrumenten en kunst kunt maken in een echt prehistorisch huisje.

Een Living History Day moet vooral leven, het is echt een dag voor ons, van ons, maar vooral met jullie, de bezoekers. Graag willen wij u betrekken in de leef- en denkwerelden uit het verleden die ons zo boeien. Zo nemen wij u graag mee op een reis door de tijd.

Op zondag 19 september 2021 van 11 tot 16 uur vind de LHD helaas niet plaats.

Zondag 19 september gaat de LHD ook dit jaar helaas niet door, wel zijn wij van 11 tot 16 uur geopend en zullen proberen met een aantal vrijwilligers verschillende oude ambachten te laten zien. Je bent wel van harte welkom om langs te komen, er is alleen geen groots evenement. Wij hopen volgend jaar dit wel weer te kunnen organiseren.